Vrouwen van de wereld, verenigen zich om geweld tegen vrouwen te beëindigen!

De verklaring nr.1

 

Ter herdenking van de internationale dag van de strijd tegen geweld tegen vrouwen

 

Vrouwen van de wereld, verenigen zich om geweld tegen vrouwen te beëindigen!

 

De mate van geweld tegen vrouwen in de wereld is brutaal toegenomen. Van de handel van jonge vrouwen en meisjes in het Westen en andere landen voor gedwongen prostitutie en pornografie, tot verkrachting, belediging en vernedering, eerwraak, gedwongen huwelijken, intimidatie op straat en op de werkplek, steniging van vrouwen voor liefde, in gevaar brengen van de levens van miljoenen vrouwen door illegale abortus en de mishandelingen door de echtgenoot….; er is een onderling verbonden keten van staats-, sociale en binnenlandse onderdrukking van vrouwen. 
Het is het dominante imperialistische systeem dat zo'n brutaal geweld tegen vrouwen oplegt. Zonder degradeerde vrouwen, zal de praktische en ideologische ondersteuning van de superioriteit van de man over de vrouw en de organisatie van de breedste vorm van geweld op verschillende terreinen van economische, sociale en huishoudelijke aard, dit systeem dat is gebaseerd op de onderdrukking en uitbuiting, niet overleven. 
Alle vormen van staats-, sociaal en huiselijk geweld tegen vrouwen zijn instrumenten voor de voortzetting en versterking van de machtsverhoudingen en de gehoorzaamheid aan mannen, en zijn een van de meest opvallende uitingen van de patriarchale macht van het klassensysteem in de wereld van vandaag. Maar tegelijkertijd is geweld tegen vrouwen mondiaal geworden, zijn het verzet en de strijd van vrouwen wereldwijd wijdverspreid.
Bijna veertig jaar geleden, zei de nieuwe regering van de Islamitische Republiek in Iran, onder bevel van Khomeini’s gewelddadige hijab tegen vrouwen dat het gebaseerd was op discriminatie, wijdverbreid geweld en vrouwenrepressies en ondergeschiktheid. Het dwingende hijab was de eerste stap om andere anti-vrouwwetten te dwingen gebaseerd op de Islamitische Sharia, en sindsdien is er een ongebreideld geweld geweest om de onderdrukking van vrouwen te verdiepen. Door de aankondiging van een oorlog tegen vrouwen met een gedwongen hijab, hebben ruim tienduizenden vrouwen, in de vijf dagen van voortdurende opstand en met de slogan "vrouwenvrijheid, is de schaal van de vrijheid van de samenleving", richtte de nieuwe vrouwenbeweging op. In de afgelopen 40 jaar, Vrouwen individueel en collectief, bewust en spontaan, hebben de strijd en het verzet voortgezet tegen georganiseerd overheidsgeweld, in verschillende vormen, met "Niet-naleving van verplichte sluier" en het zoeken naar het recht op echtscheiding, voogdij, enz ....
 
In de afgelopen maanden, op basis van de objectieve omstandigheden die leidden tot de opkomst en strijd van de massa's in de lagere klasse van de samenleving tegen het hele regime in Iran, de strijd tegen de verplichte hijab, die begon met Vida Movahed die haar hoofddoek op een stok zwaaide dat zich snel verspreidde door het land, heeft een nieuwe en protesterende dimensie. Progressieve en opstandige vrouwen zullen de wet van geforceerde hijab op eigen kracht afschaffen. Deze vorm van strijd toont aan dat de wet wordt geschreven en uitgevoerd door de onderdrukten. Deze strijd heeft het potentieel om georganiseerd te worden en verder te gaan in de richting van het dienen van een revolutie die de fundamenten van het anti-vrouwen Islamitische regime van Iran en zijn imperialistische aanhangers doorbreekt, en de energie van miljoenen vrouwen vrijmaakt in het bouwen van een nieuwe samenleving in welke vrouwen zijn geëmancipeerd.
 
De campagne ter bestrijding van geweld tegen vrouwen in Iran, die twee jaar geleden van start ging, is van plan om een ​​driedaagse mars te organiseren ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag (2019) in drie Europese landen in de volgende steden: Hamburg (6 maart), Amsterdam (7 maart) en Brussel (8 maart); om de veertigste verjaardag van de opstand van vrouwen tegen de gedwongen hijab in Iran te vieren, en om de stem van miljoenen vrouwen in Iran tegen geforceerde hijab te weerkaatsen, in solidariteit met de recente strijd.
 
We roepen alle revolutionaire en progressieve activisten, krachten en organisaties op om deel te nemen aan de geslaagde vooruitgang van deze revolutionaire mars en deze op elke mogelijke manier te ondersteunen in solidariteit met vrouwenstrijd tegen gedwongen hijab als kerncentrum van staatsgeweld tegen vrouwen in Iran.


 
Campagne om staats-, sociaal en huiselijk geweld tegen vrouwen in Iran te bestrijden


 
November 2018

www.kaarzaar.com

karzar.zanan.2016@gmail.com

www.facebook.com/kaarzaar

https://twitter.com/kaarzaar

https://t.me/kaarzaar