We moeten een wereld vol van geweld tegen vrouwen niet tolereren!

Fragmenten uit redactie Publicatie 8 mars tijdschrift No. 39

We moeten een wereld vol van geweld tegen vrouwen niet tolereren!

In een wereld die gedomineerd wordt door een patriarchale kapitalistische systeem worden verschillende vormen van onderdrukkingen van vrouwen  gerechtvaardigd. Eerwraak in de ontwikkelde kapitalistische landen is gerechtvaardigd op grond van de naam van de culturele reactiviteiten in de 'derde wereld' onder de naam van de bescherming van eer en waardigheid van de familie. Geweld tegen een miljard vrouwen gaat ongemerkt onder het voorwendsel van "private" affaire en familie. De media zwijgen als het gaat om de handel miljoenen vrouwen en kinderen die worden ontvoerd, misleid of misleid in de seksindustrie. Geweld, vernedering, belediging, verkrachting en groepsverkrachting op vrouwen door pornografie wordt gepresenteerd als de vrijheid van meningsuiting, of het vrijmaken van vrouwen uit de keten van tradities. Het opsluiten van vrouwen in de sluier, burka en islamitische jurk of massa "besnijdenissen" of in feite, genitale verminking afgeschilderd als de cultuur van deze samenlevingen ... al dit geweld voort uit gedomineerde kapitalistische systeem op een wereld schaal die alle mensen en de vrouwen regeert .

Het kapitalisme beschermt haar uitbuitende en onderdrukkende systeem door te bevorderen dat vrouwen onderdrukt worden. Voortplanting en het leveren van een beroepsbevolking heeft een beslissende rol in het waarborgen van de continuïteit en de werking van het kapitalistische systeem en de extractie van de maximale winst. Met het oog op zo'n cruciaal behoefte te verzekeren, wordt het kapitalisme beschermd en blijft het onderscheid op basis van geslacht bij arbeid en het opleggen van het geweld en de onderdrukking van vrouwen.

Opgemerkt dient te worden dat deze uitgebreide vrouwenhaat cultuur in beide "moderne" of "derde wereld" landen, komt voort uit universeel gedomineerd economisch-politieke-sociale verhoudingen. Deze cultuur is gestegen van een bepaalde sociale relatie, dat is de machtsverhouding tussen mannen en vrouwen, en dient de productie relatie. We moeten benadrukken dat geweld tegen vrouwen een open beeld is van de machtsverhoudingen; machtsverhoudingen tussen onderdrukkers en onderdrukten, tussen uitbuiters en uitgebuite. Al deze relaties wordt geproduceerd en gereproduceerd door de wereld van een vrouwenhaters heersende klassen.

In Iran, is de uitbreiding van geweld tegen vrouwen elke dag toe. Als gevolg van de ontwikkelingen van het kapitalisme, de noodzaak om vrouwen "op te sluiten" (in zogenaamd '' huis ''), en bij te dragen aan maatschappelijke activiteiten is uitgegroeid tot een dagelijks karwei voor de islamitische anti-vrouwen heersende klasse in Iran; omdat de aanwezigheid en de ontwikkeling van de vrouwen de activiteiten in de samenleving de primitieve, traditionele en achterwaartse vormen van onderdrukking van de vrouw tegengaat. Islamitische regime heeft deze tegenstrijdigheid opgelost in de meest ruige, reactionaire en vrouwen hatende vormen, in het voordeel van tradities en religieuze leer; en op deze manier haar heerschappij over de samenleving zoveel mogelijk heeft afgedwongen.

Man in de positie van de eigenaar ziet de vrouw als een seksuele grondstof die hij kan kopen of verkopen of controle over haar "maagdelijkheid" uit te oefenen. Hem is toegestaan om haar te slepen in niet-bestaan in hun '' gewone '' leven, beledigen en vernederen. Hem is toegestaan om haar te bieden aan een man die haar koos in haar jeugd. Hij mag haar onthoofden om de "reputatie" van de familie in stand te houden. Hem is toegestaan om haar te dwingen tot prostitutie, haar seksueel lastig te vallen –altijd en overal – , haar te vernederen, haar te vermoorden als zij een echtscheiding verzoekt, haar te dwingen tot seksuele relatie, haar exploiteren, alleen maar omdat ze een vrouw is enz. Deze binnenlandse en sociaal geweld worden gevoed en versterkt door patriarchale cultuur, achterlijke tradities, anti-vrouwen ideologie, evenals een set van vrouwenhater regeren regels en het beleid.

Diepte en uitbreiding van geweld tegen vrouwen in een maatschappij waar de helft van de bevolking wordt gecontroleerd door de andere helft, is een weerspiegeling van de patriarchale verhoudingen, die direct gerelateerd is aan de dominante verhoudingen in de samenleving. Het geweld en de wreedheid van mannen tegen vrouwen is niet te wijten aan hun aard, maar dit is universeel gedomineerd in de kapitalistische systeem dat miljoenen mensen leert van jongs af aan en deze vernederingen, folteringen, intimidaties en geweld tegen vrouwen normaliseert om deze uit te oefenen in hun dagelijkse leven. Het is dit systeem dat kleine meisjes leert dat hun waarde afhangt van het behagen van mannen om door mannen te worden aanvaard en dat vrouwen geweld en pesterijen van hun partner dienen te accepteren als onderdeel van hun leven.

Geweld tegen vrouwen zullen niet worden geëlimineerd door liberale en hervormingsgezinde maatregelen, aangezien zij de minderwaardigheid van de vrouw niet zal ontwortelen. De grote en verdieping van geweld tegen vrouwen in Iran, de regio en de hele wereld, die worden opgelegd door religieuze fundamentalisten, verscheidenheid van reactionaire krachten en toestanden en alle imperialistische kapitalistische machten, bloot dit onbetwistbare waarheid meer en meer, voor alle militante en revolutionaire vrouwen. Daarom is er een dringende behoefte om zich te ontdoen van deze onderdrukkende en de exploitatie van het systeem.

Vandaag de dag, is er meer dan ooit de noodzaak van het transformeren van vrouwen en het mobiliseren en organiseren van ze in grote getale samen met andere uitgebuite en onderdrukten, om bij te dragen aan het bouwen en versterken van een revolutionaire beweging om het islamitische regime van Iran omver te werpen als de belangrijkste operateur en de oorzaak van het geweld tegen vrouwen, dit is in ons allen als bewuste revolutionaire vechtende vrouwen.

Het is tijd om een einde te maken aan deze wereld vol van geweld tegen vrouwen. Het is tijd voor vrouwen om als voorhoede van een revolutie die niet alleen deze vrouwen hatende islamitische regime in de vuilnisbak van de geschiedenis te deponeert, maar ook het smeden van een meedogenloze en beslissende strijd samen met onze lotgenoten om een opmars van de onderdrukkende en uitbuitende ketens van patriarchale geworden imperialistisch systeem in te dammen. Op deze manier kunnen we helpen om een wereld te bouwen zonder geweld tegen vrouwen. Ja, het bouwen van een wereld zonder geweld is mogelijk.

 

8march Women's  organization (Iran-Afghanistan) - NL

November 2016

 www.8mars.com  / 8marchnl@gmail.com  /  https://facebook.com/8Mars.org